یزدفردا :مشاور مطبوعاتی رئیسجمهور و مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) بازداشت شد. علت بازداشت جوانفکر اجرای حکم مربوط به محکومیتهای وی اعلام شده است.
به گزارش ايسنا، دادستاني تهران اعلام كرد: «علياكبر جوانفکر که پیشتر از سوی دادگاه کیفری استان تهران و همچنین دادگاه انقلاب اسلامی تهران به دو فقره حبس تعزیری محکوم شده بود، شامگاه چهارشنبه برای اجرای حکم محکومیت خود به زندان معرفی شد.» بر اساس احکام صادره از سوی شعب دادگاههای یاد شده که به تایید دیوان عالی کشور و دادگاه تجدید نظر استان تهران رسیده است، نامبرده به اتهام توهین به مقام معظم رهبری، نشر مطالب خلاف موازین اسلامی و مطالب مخالف عفت عمومی علاوه بر دو فقره محکومیت حبس تعزیری، به محرومیت از هرگونه اشتغال و فعالیت مطبوعاتی و رسانهای نیز محکوم شده است.
علیاکبر جوانفکر در آخرین سرمقاله خود در روزنامه ایران، اظهارات رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام را موضوع نوشته قرار داده و به زمان اجرای حکم فائزه هاشمی و خبر کیهان درباره اظهارات آیتالله هاشمی که گفته بود «فرقی میان بچههای من با بچههای مردم نیست» انتقاد و اظهارات متناقضی را بیان کرده بود.
روزنامه دولتی ایران خبر بازداشت جوانفکر را اینگونه منتشر کرد :همزمان با سخنراني تاريخي رئيسجمهور در سازمان ملل متحدجوانفكر بازداشت شد
شب گذشته در حالي كه رئيس جمهوري اسلامي ايران سخنان بسيار مهم و تاريخي خود در مجمع عمومي سازمان ملل را آغاز كرده بود، زنگ خانه «علي اكبر جوانفكر» مشاور مطبوعاتي رئيسجمهور به صدا درآمد و مأمورين دادستاني تهران اعلام كردند وي بابت گذراندن دوران محكوميت خود بايد رهسپار زندان شود.
جوانفكر در حالي عازم زندان شد كه به دليل اعتراض به حكم وارده از رياست قوه قضائيه خواستار اعمال ماده 18 و نظارت شخص وي بر پرونده شده بود. حكم محكوميت يك ساله جوانفكر به واسطه «ويژهنامه خاتون» و مطلبي كه وي در وبلاگش منتشر كرده، از شعبه 32 ديوان عالي كشور صادر شده بود.
همزماني بازداشت مديرعامل خبرگزاري حاكميتي نظام (ايرنا) با سفر مهم رئيس جمهور به نيويورك و پروژهاي كه درخصوص فرزندان هاشميرفسنجاني اجرا شده، بسيار قابل تأمل است! سرپرست مؤسسه نماينده رئيسجمهوري در شوراي نظارت بر صداوسيما عليرغم اعتراضي كه به حكم صادره عليه خود داشت با تمكين از قانون رهسپار زندان اوين شد.
آخرین سرمقاله جوانفکر در روزنامه دولتی ایران چه بود ؟و محکومی که حکم برباره اش اجرا نشده بود در مورد دیگران که حکم برایشان اجرا نشده چه نوشت/؟
بچههاي هاشمي و بچههاي مردم!
علياكبر جوانفكر
خانم عفت مرعشی، همسر آقای هاشمی رفسنجانی در روز برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در سال 1388، از طرفداران میرحسین موسوی خواست تا در صورت رأی نیاوردن وی در انتخابات، دست به شورش بزنند و به خیابانها بریزند و البته فائزه دختر دوم ایشان بیشترین تلاش را برای اجابت این خواسته مادر به انجام رساند، کاری که فرزند آقای اکبر هاشمی بهرمانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام را به یکی از فعالین فتنه پس از انتخابات تبدیل کرد.
رسانههای داخلی و خارجی، فیلمها و عکسهای بسیاری از حضور خانم فائزه هاشمی را در تظاهرات غیرقانونی برخی از طرفداران موسوی منتشر کردند و او چند بار در حین برپایی تظاهرات بازداشت و ساعتی بعد نیز آزاد شد، امري که برای هیچ فرد بازداشت شده دیگری روی نداد و البته عضویت در خانواده هاشمي، کفایت میکرد که با او رفتاری مشابه دیگران صورت نگیرد.
خانم فائزه هاشمی اواخر سال 1389 در گفتوگو با سایت روزآنلاین به ایراد سخنانی توهینآمیز علیه مسئولان اجرایی کشور پرداخت که پای او را به دادگاه انقلاب کشاند و اواسط دی ماه سال گذشته وی به 6 ماه حبس و 5 سال محرومیت از فعالیتهای سیاسی، فرهنگی و مطبوعاتی محکوم شد، حکمی که فروردین ماه گذشته در دادگاه تجدیدنظر نیز مورد تأیید قرار گرفت. نکته جالب توجه در فاصله زمانی میان وقوع جرم تا زمان محاکمه است که نزدیک به یک سال به درازا انجامید و میان تأیید حکم تا اجرای آن نیز حدود 6 ماه زمان برده است. سؤال این است که آیا برای تمام متهمین چنین فرجههای زمانی در نظر گرفته میشود یا آن که فرزند آقای هاشمی رفسنجانی بودن کفایت میکند تا از چنين فرجههايي برخوردار گردد؟
یک سؤال دیگر این است که چرا مقامات قضایی، حکم خانم فائزه هاشمی را در زمانی به اجرا گذاشتهاند که رئیس جمهور برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک به سر میبرد؟ پرهیز از هرگونه اقدامی که این سفر مهم و حساس را تحتالشعاع قرار دهد، لازمه خردورزی در مدیریت امور است، آیا چنین اقدامی صرفاً ناشی از یک سهلانگاری است؟
آیا تصمیم به اجرای حکم قضایی صادره علیه خانم فائزه هاشمی در این مقطع از زمان، تحت تأثیر بازگشت مهدی هاشمی به کشور بوده است؟ اگر چنین فرضی درست باشد، سؤال این است که دلیل و انگیزه دستگاه قضایی برای مرتبط کردن زمان اجرای این حکم با ماجرای مهدی هاشمی چه بوده است؟
میان سفر خانم فائزه هاشمی به لندن که دوازدهم مردادماه گذشته انجام شد با بازگشت مهدی هاشمی به کشور چه رابطهای وجود دارد؟ آیا هدف او از این سفر، اطمینان دادن به مهدی برای بازگشت به کشور نبوده است؟ اگر این فرض را درست بدانیم، آیا میتوان گفت که از قبل بر سر بازگشت مهدی هاشمی به کشور و عدم بازداشت او در فرودگاه یک توافق صورت گرفته است؟
طبق آنچه که روزنامههای اصلاحطلب در صفحات اول روز دوشنبه خود برجسته کردند و روزنامه مدعي اصولگرايی کیهان نیز از آن اظهار خوشوقتی کرده است، آقای هاشمی رفسنجانی میگوید «فرقی میان بچههای من با بچههای مردم نیست!» از بچههای مردم میگذریم که این ادعا را تا چه اندازه باور خواهند کرد اما به راستی چرا این حرف را حتی بچه آقای هاشمی هم باور ندارد؟ سند این ادعا شهریورماه سال 1389 در نشریه فارین پالیسی منتشر شده است. خانم فائزه هاشمی به این نشریه گفته بود: «اگر من دختر آقای هاشمی رفسنجانی نبودم، آزاد نمیشدم!»
یک باور فراگیر در جامعه این است که بچههای آقای هاشمی رفسنجانی با ديگران کاملاً فرق دارند. فرقشان هم این است که اگر ديگران مرتکب جرم شوند، در هر گوشهای از دنیا که باشند، تحت تعقیب قرار میگیرند. ديديم كه حتي شهرام جزایری در اندک زمانی پس از فرار، با همکاری اینترپل به کشور بازگردانده شد و اين در حالي است كه مهدی هاشمی نه تنها تحت تعقیب قرار نگرفت بلکه طبق ادعاي وكيل خانواده هاشمي، دستگاه قضایی تمایلی به بازگشت مهدی هاشمی نداشته است. سؤال این است که چرا آقاي هاشمي رفسنجاني در زمانی که پسرشان در لندن به سر میبرد و دخترشان به زندان نرفته بود، چنین ادعایی را مطرح نکرد و اینک که روند رویدادها پای فائزه و مهدی را به زندان باز کرده است، اين ادعا را مطرح میکند؟
مواضع حيرتانگيز و رفتارهاي غيراصولي آقاي هاشمي رفسنجاني در برهه انتخابات رياست جمهوري سال 1388، فرصتهاي پيش روي وي را از او گرفت اما رهبر معظم انقلاب بزرگوارانه تلاش كردهاند تا با فرصتسازي مانع از فروپاشي سياسي آقاي هاشمي رفسنجاني شوند و سؤال اين است كه آيا تحرك جديد ايشان و بيان مواضعي مانند فرق نداشتن بچههايشان با بچههاي مردم، به مفهوم ايجاد فضاي تازهاي از تنفس سياسي براي خود نيست؟ شاید منظور ایشان، فرق نداشتن بچههایشان با کسانی است که به دلیل ارتکاب جرایم مشابه در زندان به سر برده یا میبرند که در این صورت، زیرکی و رندی نهفته در این سخن، شایسته تمجید است!
اگر بین فرزندان آقای هاشمی رفسنجانی با ديگر متهمان و مجرمان فرقی وجود نداشته باشد، براساس تجربه يك سال اخير، باید به خودمان بباورانيم كه اینک مهدی هاشمی در زندان انفرادی به سر میبرد! البته يك خبر جذاب براي مردم اين است كه بدانند شرایط زندان برای بچههای آقای هاشمی چگونه است؟
نگارنده از زندانی شدن هیچ کس خوشحال نمیشود و آرزو ميكند كه هيچ كس در شرايط زندان قرار نگيرد، اما سؤال اين است كه آيا به راستي آقاي هاشمي با همان نگاهي به بچههاي مردم مينگرد كه به بچههاي خودش؟ اگر اين طور است، چرا هيچ سخني از ايشان در ارتباط با به زندان رفتن بچههاي حامي دولت احمدينژاد طي يك سال و نيم گذشته به گوش نرسيده است؟ بله بچههاي مردم با بچههاي آقاي هاشمي فرق دارند. فائزه هاشمی پيشتر اظهار عقيده كرده است كه پدرش «به روش خود» عمل ميكند و ديگران بايد صبر كنند تا اكبر هاشمي رفسنجاني بر اساس اين روش به نتيجه برسد.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
پنجشنبه 28,نوامبر,2024